Gyllene triangeln & Goa

                                                                                                          Tour Name :  Gyllene Triangeln & Goa                                                                                                                                                                                                                                                   Dagar         :   15 Dagar/ 14 nätter 
                                                                                                           Code           :  WINDROSE  S 05

Goa- Upptäck Indiens skatter och färgglada kultur – följ med på en magisk resa genom norra Indiens pärlor, kombinerat med sol och bad i södra Indien. Ta med dig resväskan och förbered dig på att packa den full av minnen av färger, smaker, dans och musik! Oavsett vad du är intresserad av kan du hitta det i Indien. I Goa kan du leva strandliv, bo på hotell vid de vackra stränderna, shoppa på de lokala marknaderna eller varför inte besöka ett hinduiskt tempel? I norra Indien kan du njuta av vackra scenerier och fascinerande tempel, du kan fotvandra i Himalaya, utforska djungeln eller uppleva någon av Indiens folktäta städers myllrande folkliv. Här samsas många religioner och kulturer. Att resa runt i Indien med tåg är en upplevelse du sent kommer att glömma. Många tar rundturen i vad som kallas Den gyllene triangeln, Delhi, Agra och Jaipur, och får då uppleva huvudstadens folkliv, det enastående Taj Mahal och den färggranna staden Jaipur, huvudstad i Radjastan. I Indien är mycket billigt, exempelvis souvenirer, mat och transporter. Te, tyger, smycken och kryddor är prisvärda saker att shoppa. Indien är ett land som måste upplevas, ett land av kontraster, kultur och historia. Många Indienresenärer återvänder för att upptäcka att det alltid finns mer att uppleva i detta ett av världens mest mytomspunna länder.

01 Dag : Ankomst till Delhi
När du klivit av ditt flyg blir du välkomnad på traditionellt indiskt vis med blomstergirlang och tikka. Beroende på hur tidigt du landar kommer du ha tillgång till ditt rum direkt eller vid incheckning kl. 14:00. Naturligtvis kan du lämna ditt bagage på hotellet fram till incheckning. Övernattning i Delhi.

02 Dag : Sightseeing i Delhi och resa till Jaipur  (Avstånd ca 260 km, ca 5-6 timmar)
Med frukosten avslutad väntar en guidad tur i Delhi där ni bland annat besöker gamla Delhi, Jama Masjid som uppfördes av 1500-tals kejsaren Mogul Shah Jahan, som även uppförde Taj Mahal, Röda fortet, Mahatma Gandhis minnessten, triumfbågen, presidentpalatset, minareten Qutab Minar, Lotustemplet och flera marknader. På eftermiddagen åker ni med den luftkonditionerade transferbussen/bil till Jaipur där ni spenderar natten.Övernattning i Jaipur. 

03 Dag : Jaipur
Efter frukost Jaipur, känd som “den rosa staden” eftersom många av husen i den gamla stadskärnan är uppförda i rosa sandsten eller är målade i en varmt rosa kulör. Vi besöker den berömda Amberfästningen beläget strax utanför Jaipur som är uppförd i röd sandsten och marmor. Fästningen utgör en fantastisk syn med sina mäktiga skyddsmurar som återspeglas i Moalasjön nedanför. Vi tar oss upp till fästningen och ser dess vackra interiör, högklassiga väggmålningar, elfenbensinläggningar och mosaiker. Fästningen har anor från 900-talet och finns upptagen på Unescos världsarvslista. Efter vi besöker Stadspalatset uppfört under 1700-talet som säte för Jaipurs maharadjor. Inom det stora palatskomplexet med alla sina palatsbyggnader, annex och gårdar ligger den nuvarande maharadjans residens. Om flaggan är hissad är han hemma! Delar av palatset har gjorts om till museum med utställningar med bland annat konst, mattor och vapen. I närheten ser vi det det sagolika Hawa Mahal (“Vindarnas palats”) i röd och rosa sandsten och det märkliga Jantar Mantar-obsevatoriet med sitt 27 meter högt solur. Efter lunch är eftermiddagen fri till egna äventyr i den promenadvänliga staden. Övernattning i Jaipur.

04 Dag : Jaipur –  Agra  (Avstånd ca 250 km, ca 5-6 timmar) 
Efter frukost hoppar ni in i den luftkonditionerade minibussen för att åka vidare mot Agra. På vägen kommer ni att göra två spännande utflykter. Den första går till Abhaneri stepwell vilket är en över tusen år gammal trappbrunn och en av Indiens gömda skatter. Trappbrunnar som denna går knappast att hitta någon annanstans! 
Resans andra stopp blir vid Fatehpur sikri som är en makalöst vacker spökstad byggd under 1500-talet nästan helt i röd standsten. Historien säger att Akbar den store vid 26 års ålder var bekymrad över att han ännu inte hade någon arvinge. Han besökte helgonet Shaikh Salim Chishti som bodde i Sikri, vilken skänkte honom tre söner. Som tack byggde Akbar den store en stad i helgonets ära. Staden var tänkt att bli ny huvudstad men vattensystemet fungerade inte och istället förblev staden tom på invånare. Väl framme i Agra kommer ni att checka in på hotellet och sedan har ni kvällen fri att spendera som ni vill. Övernattning i Agra. 

05 Dag :  Agra – Taj Mahal – Delhi  (Avstånd ca 200 km, ca 4-5 timmar)
Efter frukost  färdas vi genom den indiska landsbygden mot staden Agra. Under färden får vi en inblick i vardagslivet för invånanarna i de små byar vi passerar. Efter att vi checkat in på vårt hotell  beger vi oss till det underbara Taj Mahal, Indens mest berömda byggnad som finns upptagen på Unescos världsarvslista med motiveringen: “Ett universellt beundrat mästerverk bland världsarv”. Det palatslika mausoleet stod färdigt 1631 och uppfördes av mogulhärskaren Shah Jahan till minne av hans älskade hustru Mumtaz Mahal som dött i barnsäng.  eftermiddag besöker ni det Röda fortet i Agra, som är ett enormt fort byggt helt i röd sandsten vid floden Yamuna. Återfärd till Delhi, lunch på vägen. Väl framme i Delhi kommer vi att besöka ett Sikh-tempel. Övernattning i Delhi.

06 Dag :  Agra  Taj Mahal  
Efter frukost  färdas vi genom den indiska landsbygden mot staden Agra. Under färden får vi en inblick i vardagslivet för invånanarna i de små byar vi passerar. Efter att vi checkat in på vårt hotell  beger vi oss till det underbara Taj Mahal, Indens mest berömda byggnad som finns upptagen på Unescos världsarvslista med motiveringen: “Ett universellt beundrat mästerverk bland världsarv”. Det palatslika mausoleet stod färdigt 1631 och uppfördes av mogulhärskaren Shah Jahan till minne av hans älskade hustru Mumtaz Mahal som dött i barnsäng.  eftermiddag besöker ni det Röda fortet i Agra, som är ett enormt fort byggt helt i röd sandsten vid floden Yamuna.  Övernattning i Agra.

07 Dag : Agra –  Delhi  (Avstånd ca 200 km, ca 4-5 timmar) och sedan flyg till Goa
Efter frukost hämtas ni upp av den luftkonditionerade transferbussen som kör er till Delhis flygplats där ni går ombord på ett plan till Goa. Bussresan tar ca 3- 4 timmar och flygresan tar ca 2,5 timmar. Väl framme i Goa möts ni av en chaufför som tar er till resans nästa hotell. Övernattning i Goa.

08-13 Dag : Solsemester i Goa
Under en hel vecka kan ni koppla av på Calangutes breda strand och svalka er i Arabiska havet, smälta era upplevelser och njuta av god mat, massage och sköna dagar i solen. nätter i Goa.

14 Dag : Goa –  Delhi med flyg 
Efter frukost är det dags att säga hejdå till Goas stränder för att resa tillbaka till Delhi. Ni hämtas upp av en luftkonditionerad transferbuss som kör er till Goas flygplats där ni kliver ombord på planet till Delhi. I Delhi hämtas ni upp på flygplatsen och körs till samma hotell som ni spenderade resans första natt på. Efter incheckning kan ni njuta av resan sista kväll och återse era Delhi-favoriter. Övernattning i Delhi.

15 Dag : Delhi
Transfer till flygplatsen.

Boka din drömresa 

Hotell
Delhi : Piccadily Janakpuri 4* | Radisson Blu Dwarka 5* or Similar 
Agra : Crystal Sarovar hotel 4* | Radisson Blue 5* or Similar
Jaipur : Sarovar Portico 4* | Raj Palace Heritage 5* or Similar
Goa :  Golden tulip 4*| Radisson Blu  5* or Similar 

Ingår i priset
Hotell av turistklass, del i dubbelrum.
Frukost  alla dagar.
Svensk färdledare möter i Delhi och leder resan i Indien.
Transport till och från flygplatsen.
Lokala guider på varje plats.
Transporter i bil eller buss med AC (beroende på storlek av grupp).
flaska med vatten varje dag.
skatter.

Ingår inte i priset
Flygresor.
Flygresor Delhi – Goa – Delhi
Optioner som finns nämnda i programmet.
Personliga utgifter.
Dryck.
Inträdesbiljetter till monument, kloster etc.
Reseförsäkringar.
Kostnader i samband med flygförseningar, vägblockeringar och andra oförutsedda händelser.

Whatsapp, Viber +919810735422 |  manager@windrosetours.com                                                                                                                                                                                                         

nästa turer     Kontakta 

Call Now