Indien Gyllene Triangeln

                                                         Tour Name : Indiens Gyllene Triangel | Dagar : 06 Dagar/ 05 nätter | Code : WINDROSE S-02

Välkommen på en rundresa under vilken du får se Indiens främsta sevärdheter. Vi färdas vi längs den så kallade “Gyllene triangeln” och besöker bland annat New Delhi, Jaipur och Agra och får uppleva de världsarv som brukar stå på de flesta indienresenärers önskelista. Under resan får du bland annat besöka den livliga miljonstaden Delhi, mogulhärskarnas storslagna palats och det sagolika Taj Mahal. I Indien finns enormt mycket att se och uppleva. En resa till Taj Mahal är nästan ett måste för Indien-resenären, men det finns många andra platser med rik historia, fascinerande kultur och ett rikt folkliv att uppleva. Den bästa tiden att resa till Indien är under högsäsongen för turister mellan oktober och mars. Då är temperaturen behaglig och det är minst risk för regn. Undvik sommarmånaderna, då det är monsunsäsong. Kontakta din vårdcentral i Sverige för att få information om de vaccinationer du behöver för att resa till Indien. Skulle du ändå bli sjuk, har Indien mycket bra sjukvård.

01 Dag : Resa till Delhi
Flyg till Delhi​. Ankomst till Delhi tidigt på morgonen. Vi befinner oss nu i huvudstaden i världens näst folkrikaste land. Vi äter frukost och upplever hur Delhi vaknar till liv. Indien är en av världens äldsta civilisationer men har alltid varit mottaglig för nya impulser utifrån. Delhi har i omgångar absorberat olika kulturyttringar som långväga handelsmän och utländska erövrare fört med sig. Mongoler, turkfolk och engelsmän har alla lämnat avtryck efter sig under historiens gång. Under dagens stadsrundtur ser vi Delhis moderna stadsdel (New Delhi) som har en mer strukturerad stadsbild med breda boulevader, alléer och parker. Under rundturen färdas vi längs New Delhis paradgata Rajpath och passerar bland annat triumfbågen India Gate och nationalstadion Dhyan Chand National Stadium. Vi får även se parlamentshuset, presidentpalatset och regeringsbyggnaderna och besöker därefter två världsarv, den höga minareten Qutb Minar från slutet av 1100-talet och stormogulen Humayuns gravmonument uppfört 1570. Under slutet av Indienvistelsen får vi uppleva mer av Indiens huvudstad. Övrnattning i Delhi.

02 Dag : Delhi – Agra (Taj Mahal)  (Avstånd ca 200 km, ca 4-5 timmar) Taj Mahal closed friday
Efter frukost  färdas vi genom den indiska landsbygden mot staden Agra. Under färden får vi en inblick i vardagslivet för invånanarna i de små byar vi passerar. Efter att vi checkat in på vårt hotell  beger vi oss till det underbara Taj Mahal, Indens mest berömda byggnad som finns upptagen på Unescos världsarvslista med motiveringen: “Ett universellt beundrat mästerverk bland världsarv”. Det palatslika mausoleet stod färdigt 1631 och uppfördes av mogulhärskaren Shah Jahan till minne av hans älskade hustru Mumtaz Mahal som dött i barnsäng.  eftermiddag besöker ni det Röda fortet i Agra, som är ett enormt fort byggt helt i röd sandsten vid floden Yamuna. Övernattning i Agra.  

​03  Dag : Agra – Fatehpur Sikri –  Jaipur  (Avstånd ca 250 km, ca 5-6 timmar)
Efter frukost färdas vi mot Jaipur genom den indiska delstaten Rajasthan (“kungarnas land”) med sitt fascinerade landskap och rika historia. Under färden besöker vi Fatehpur Sikri  som fungerade som Mogulrikets huvudstad från 1571 till 1585 innan staden slutligen övergavs. Kvar stod dock de storslagna byggnaderna med sin magnifika arkitektur för eftervärlden att beskåda. “Segerstaden” med sitt vackra palatsområde och stora moské finns upptagen på Unescos världsarvslista. Övernattning i Jaipur.

​04 Dag : Jaipur
Efter frukost Jaipur, känd som “den rosa staden” eftersom många av husen i den gamla stadskärnan är uppförda i rosa sandsten eller är målade i en varmt rosa kulör. Vi besöker den berömda Amberfästningen beläget strax utanför Jaipur som är uppförd i röd sandsten och marmor. Fästningen utgör en fantastisk syn med sina mäktiga skyddsmurar som återspeglas i Moalasjön nedanför. Vi tar oss upp till fästningen och ser dess vackra interiör, högklassiga väggmålningar, elfenbensinläggningar och mosaiker. Fästningen har anor från 900-talet och finns upptagen på Unescos världsarvslista. Efter vi besöker Stadspalatset uppfört under 1700-talet som säte för Jaipurs maharadjor. Inom det stora palatskomplexet med alla sina palatsbyggnader, annex och gårdar ligger den nuvarande maharadjans residens. Om flaggan är hissad är han hemma! Delar av palatset har gjorts om till museum med utställningar med bland annat konst, mattor och vapen. I närheten ser vi det det sagolika Hawa Mahal (“Vindarnas palats”) i röd och rosa sandsten och det märkliga Jantar Mantar-obsevatoriet med sitt 27 meter högt solur. Efter lunch är eftermiddagen fri till egna äventyr i den promenadvänliga staden. Övernattning i Jaipur.

05 Dag : Jaipur – Delhi  (Avstånd ca 258 km, ca 5-6 timmar)                                                                                                                                                                  Efter frukost återvänder vi till Delhi – en bussresa/bil på cirka fem timmar genom det nordindiska landskapet. Övernattning i Delhi.

06 Dag : Delhi
Transfer till flygplatsen.

Boka din drömresa 

Hotell
Delhi : Vivanta by Taj Hotels 4* | Taj Palace New Delhi  5* or Similar 
Agra :  Sarovar Priemer hotel 4* | Taj View 5* or Similar
Jaipur : Sarovar Portico 4* | ITC Rajutana Jaipur 5* or Similar

Ingår i priset
Hotell av turistklass, del i dubbelrum.
Frukost  alla dagar.
Svensk färdledare möter i Delhi och leder resan i Indien.
Transport till och från flygplatsen.
Lokala guider på varje plats.
Transporter i bil eller buss med AC (beroende på storlek av grupp).
flaska med vatten varje dag.
skatter.

Ingår inte i priset
Flygresor.
Optioner som finns nämnda i programmet.
Personliga utgifter.
Dryck.
Inträdesbiljetter till monument, kloster etc.
Reseförsäkringar.
Kostnader i samband med flygförseningar, vägblockeringar och andra oförutsedda händelser.