Gyllene Triangeln med Nepal

                                        Tour Name : Indiens Gyllene Triangeln med Nepal | Dagar : 10 Dagar/09 nätter | Code : WINDROSE  S-08

Utforska den ikoniska “Gyllene Triangeln” i Indien med en spännande sidotur till den fantastiska staden Kathmandu och den hisnande utsikten från Nagarkot. Upplev den pulserande atmosfären i Delhi, beundra det magnifika Taj Mahal i Agra och utforska de kungliga palatsen och historiska monumenten i Jaipur. Därefter tar du dig till den natursköna skönheten i Nepal. Upptäck det färgstarka folklivet och de andliga platserna i Kathmandu, innan du beger dig till Nagarkot för att njuta av panorama utsikten över Himalaya. Denna resa kombinerar kulturella rikedomar med natursköna underverk och ger en minnesvärd upplevelse av två av Asiens mest fascinerande länder.

01 Dag : Resa till Delhi
Flyg till Delhi​. Ankomst till Delhi tidigt på morgonen. Vi befinner oss nu i huvudstaden i världens näst folkrikaste land. Vi äter frukost och upplever hur Delhi vaknar till liv. Indien är en av världens äldsta civilisationer men har alltid varit mottaglig för nya impulser utifrån. Delhi har i omgångar absorberat olika kulturyttringar som långväga handelsmän och utländska erövrare fört med sig. Mongoler, turkfolk och engelsmän har alla lämnat avtryck efter sig under historiens gång. Under dagens stadsrundtur ser vi Delhis moderna stadsdel (New Delhi) som har en mer strukturerad stadsbild med breda boulevader, alléer och parker. Under rundturen färdas vi längs New Delhis paradgata Rajpath och passerar bland annat triumfbågen India Gate och nationalstadion Dhyan Chand National Stadium. Vi får även se parlamentshuset, presidentpalatset och regeringsbyggnaderna och besöker därefter två världsarv, den höga minareten Qutb Minar från slutet av 1100-talet och stormogulen Humayuns gravmonument uppfört 1570. Under slutet av Indienvistelsen får vi uppleva mer av Indiens huvudstad. Övrnattning i Delhi.

02 Dag : Delhi – Jaipur (Avstånd ca 260 km, ca 5-6 timmar)
Efter frukost färdas vi med buss till Jaipur, den livliga huvudstaden  i delstaten Rajasthan. Efter att ha checket in på hotellet besöker vi Stadspalatset uppfört under 1700-talet som säte för Jaipurs maharadjor. Det stora palatskomplexet med alla sina palatsbyggnader, annex och gårdar är fantastiskt vacker och det finns mycket att upptäcka på området.Övernattning i Jaipur. 

03 Dag : Jaipur
Efter frukost Jaipur, känd som “den rosa staden” eftersom många av husen i den gamla stadskärnan är uppförda i rosa sandsten eller är målade i en varmt rosa kulör. Vi besöker den berömda Amberfästningen beläget strax utanför Jaipur som är uppförd i röd sandsten och marmor. Fästningen utgör en fantastisk syn med sina mäktiga skyddsmurar som återspeglas i Moalasjön nedanför. Vi tar oss upp till fästningen och ser dess vackra interiör, högklassiga väggmålningar, elfenbensinläggningar och mosaiker. Fästningen har anor från 900-talet och finns upptagen på Unescos världsarvslista. Efter vi besöker Stadspalatset uppfört under 1700-talet som säte för Jaipurs maharadjor. Inom det stora palatskomplexet med alla sina palatsbyggnader, annex och gårdar ligger den nuvarande maharadjans residens. Om flaggan är hissad är han hemma! Delar av palatset har gjorts om till museum med utställningar med bland annat konst, mattor och vapen. I närheten ser vi det det sagolika Hawa Mahal (“Vindarnas palats”) i röd och rosa sandsten och det märkliga Jantar Mantar-obsevatoriet med sitt 27 meter högt solur. Efter lunch är eftermiddagen fri till egna äventyr i den promenadvänliga staden. Övernattning i Jaipur.

04 Dag : Jaipur – Abhaneri – Agra  (Avstånd ca 250 km, ca 5-6 timmar)
Efter frukost beger vi oss till orten Abhaneri som är känd för sin fotstegsbrunn Chand Baori med anor från 800-talet. Chand Baori är en märklig konstruktion i 13 våningsplan som sammanlagt har 3 500 smala trappsteg. Det lägsta våningsplanet ligger på 30 meters djup. Chand Baori var inte bara ortens vattenkälla utan också bybornas naturliga samlingsplats under de heta somrarna. Vi åker vidare till Fatehpur Sikri (“Segerstaden”) uppförd under 1500-talets senare hälft efter att stormogulen Akbar den store befäst och utvidgat sitt rike. Fatehpuri Sikri fungerade som stormogulens huvudstad under en tioårsperiod innan staden slutligen övergavs. Kvar stod dock de storslagna byggnaderna med sin magnifika arkitektur för eftervärlden att beskåda. “Segerstaden” med sitt vackra palatsområde och stora moské finns upptagen på Unescos världsarvslista. Vi beger oss mot staden Agra där vi sover över natten.Övernattning i Agra.

05 Dag : Agra
Efter frukost besöker vi det underbara Taj Mahal, Indens mest berömda byggnad som finns upptagen på Unescos världsarvslista med motiveringen: “Ett universellt beundrat mästerverk bland världsarv”. Det palatslika mausoleet stod färdigt 1631 och uppfördes på order av mogulhärskaren Shah Jahan till minne av hans älskade hustru Mumtaz Mahal som dött i barnsäng. Vi passar även på att besöka  Itmad-ud-Daulahs gravmonument, uppfört under 1620-talet, innan vi avslutar dagen med ett besök vid  Agra Fort. Fortet ligger i Agras gamla stad och uppfördes i röd sandsten under den senare hälften av 1500-talet. Det gamla försvarsverket är fantastiskt vackert och påminner kanske mer om ett palats än ett fort bakom försvarsmurarna. Övernattning i Agra. 

06 Dag : Agra – Delhi  (Avstånd ca 200 km, ca 4-5 timmar)
Efter frukost lämnar vi Agra bakom oss för en cirka fem timmar lång spännande bussresa genom Rajasthan till New Delhi. Efter ankomst till New Delhi är dagen fri att på egen hand upptäcka staden eller bara ta det lugnt på hotellet. Fråga gärna lokalguiden om lämpliga platser att besöka. Övernattning i New Delhi. 

07 Dag : Flyg till Kathmandu (Nepal) (  Flyg 01:45 timmar)
Transfer till flygplatsen och flyg till Nepals huvudstad Kathmandu. Vid ankomst transfer till hotellet. Resten av dagen fri till egna aktiviteter. Övernattning i Kathmandu.

08 Dag : Kathmandu 
Efter frukost besöker vi Pashupatinath-templet som är en av de viktigaste hinduhelgedomarna i Nepal. Templet har anor från 1400-talet och finns upptaget på Unescos världsarvslista.   Vi besöker även den stora Boudhanath-stupan uppförd i tibetansk arkitektur enligt buddhistiska principer. Därefter åker vi till Bhaktapur som idag utgör en förort till Kathmandu men som under 1500- och 1600-talen var  regionens huvudstad. Den gamla staden med sin vackra bebyggelse och rika hantverkstraditioner finns upptagen på Unescos världsarvslista. Kathmandudalen drabbades hårt av jordbävningen 2015 men renoveringen av de många kulturarven pågår för fullt. Övernattning i Kathmandu. 

09 Dag : Kathmandu – Nagarkot (Avstånd ca 28 km, ca 01 timmar)
Under förmiddagen besöker vi Durbartorget framför det kungliga palatset och därefter Kumaritemplet där Nepals flickgudinna bor.  För troende är detta flickebarn en “levande gudinna” som antas ha magiska krafter. Vi besöker därefter Swayambhunath-stupan som ligger på en höjd i Kathmandudalen varifrån man får en magnifik utsikt över omgivningarna. Vi fortsätter till staden Patan som är vida känd för sina religiösa monument och som finns upptagen på Unescos lista över kulturarv. Här besöker vi  bland annat hindutemplet Krishna Mandir och buddhistklostret Kwa Bahal (“Det gyllene templet”). Under sen eftermiddag beger vi oss till Nagarkot, den ort i Kathmandu-dalen som erbjuder den finaste utsikten över Himalaya. Nagarkot är särskilt känt för sina fantastiska soluppgångar. Härifrån kan man nämligen se hur solen går upp över Himalayas höga toppar med världens högsta berg, Mt. Everest. Övernattning i Nagarkot. 

10 Dag : Kathmandu – Hemfärd
Vi ser soluppgången över Himalaya innan frukost och beger oss därefter tillbaka till Kathmandu. Resten av dagen till egna aktiviteter i Nepals huvudstad. Efter transfer till flygplatsen inför  återvänder vi till Delhi/Mumbai/Hemfärd.

Boka din drömresa 

Hotell
Delhi : Piccadily Janakpuri 4* | Radisson Blu Dwarka 5* or Similar 
Agra : Crystal Sarovar hotel 4* | Radisson Blue 5* or Similar
Jaipur : Sarovar Portico 4* | Raj Mahal Heritage 5* or Similar
Kathmandu : Grand hotel 4*| Hotel Annapurna/Malla hotel 5* or similar
Nagarkot : Hotel shambala 4* | Club Himalya 4* or similar

Ingår i priset
Hotell av turistklass, del i dubbelrum.
Frukost  alla dagar.
Svensk färdledare möter i Delhi och leder resan i Indien.
Transport till och från flygplatsen.
Lokala guider på varje plats.
Transporter i bil eller buss med AC (beroende på storlek av grupp).
flaska med vatten varje dag.
skatter.

Ingår inte i priset
Flygresor.
Flygresor Delhi – Kathmandu
Optioner som finns nämnda i programmet.
Personliga utgifter.
Dryck.
Inträdesbiljetter till monument, kloster etc.
Reseförsäkringar.
Kostnader i samband med flygförseningar, vägblockeringar och andra oförutsedda händelser